Taltidning - Tillfällig

Tillfälliga sidor

HELSINGBORGS TALTIDNING

 

Med stöd av Helsingborgs stad driver D H S en lokal taltidning. Helsingborgs Taltidning vänder sig till alla som inte kan eller vill läsa vanliga tryckta tidningar, exempelvis personer med synskador, dyslexi, trycksvärtsallergi eller utvecklingsstörning.

 

Tidningen kommer hem till Dig som C D med posten i ett vanligt kuvert, vanligtvis på fredagar och är kostnadsfri. C D-skivan är ca 80 minuter lång.

 

 

 

 

Redaktionen, som består av Eva Åslund redaktör, Winnie Gravlund reporter, Lars Mattsson producent. jobbar mycket med att hitta reportage och infallsvinklar som inte förekommer i annan media.

 

Tidningen driver ett mediaprojekt med fyra medarbetare, Anette Pedersen, Jon Torenäs, Eva Persson och Guldzan El-Zoubi, som arbetar med distribution, ljudredigering och redaktionellt verksamhet. Alltså följer upp nyhetsreportage samt bevaka evenemang.

 

Har Du något förslag på reportage som Du vill se, så kontakta taltidningen på telefon 042-17 72 76!

Här får du Helsingborgs Taltidning uppdaterad varje vecka.

Veckans tidning går också att få som RSS-flöde genom att klicka på loggan till höger.

Fungerar med de flesta webb-läsare och mobiltelefoner.

Om du har Windows 10 kan du ladda ner appen DARK READER och installera http://dhshelsingborg.se/rss/hthbg.xml efter instruktionerna i appen.

Vill Du har Helsingborgs Taltidning som en app i Din android-mobil?

 

Ladda hem appen med hjälp av t ex Barcode Scan som finns att hämta i Din appstore och scanna streckkoden till höger och följ anvisningarna på Din mobil!

 

På vissa telefoner måste Du "tillåta installation av okända källor" om Du litar på Helsingborgs Taltidning.

 

Är du på mobilen nu, kan du klicka här!

 

 

 

Vill Du lyssna på oss i din IPhone?

 

Gå in på App Store och ladda hem appen Free RSS. Öppna appen och du hittar ett +. Klicka på pluset och skriv in URL: http://dhshelsingborg.se/rss/hthbg.xml

 

Nu får du Helsingborgs Taltidning som ett podcast som uppdateras varje vecka

Få tidningen som länk över e-post!

 

För att spara miljön kan du få hem taltidningen över e-post varje vecka. På det sättet slipper vi förbrukning av CD-skivor, kuvert och postgång och varje litet steg mot rätt riktning för en bättre miljö är bra!

 

Du gör så här: Skicka oss en e-post med ditt namn, adress, telefonnummer och födelseår till mattsson@dhshelsingborg.se så skickar vi som påminnelse en länk per e-post varje vecka där du kan läsa tidningen strömmande. Du kan använda formuläret till höger! Tala gärna om ifall du får tidningen på CD-skiva så vi kan avsluta den prenumerationen.